Начало Новини Съобщения БТПП ще представи Икономически преглед на ЕВРОПАЛАТИ 2021

БТПП ще представи Икономически преглед на ЕВРОПАЛАТИ 2021

Съобщения

Икономическият преглед на ЕВРОПАЛАТИ 2021 (#EES2021) ще бъде представен от БТПП на 11 ноември, в онлайн формат. Този документ се базира на отговорите на 58 000 предприемачи (90% МСП) от 29 страни и дава представа за вижданията и нагласите на европейския бизнес за следващата година по ключови въпроси, като вътрешно потребление, експорт, заетост, инвестиции и бизнес климат като цяло. В контекста на ковид-кризата, тазгодишното издание съдържа и очакванията на предприемачите за ефектите от пандемията.

Представени са данни и за България, които БТПП организира и подготви за 22-ри път. Анкетирани са фирми от всички браншове и региони на страната. Участват 765 български фирми, с 38% повече в сравнение с миналогодишното издание.

Председателят и икономическият екип на Палатата ще представят на онлайн събитието резултатите от проучването, с фокус прогнозите на българските предприемачи за 2021 г. Предвижда се и дискусия. Регистрация за участие ТУК

БТПП поема ангажимента да представи детайлните резултати от проучването на вниманието на компетентните институции у нас за формиране на релевантни политики и решения.

Още новини