Начало Новини Актуално БТПП ще представи данни за сивата икономика в България

БТПП ще представи данни за сивата икономика в България

Актуално
Сива икономика

Ръководството на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) ще проведе среща с парламентарната Комисия по труда и социалната политика към 41-то Народно събрание, за да връчи икономически анализ за резултатите и изводи от мащабно проучване за трудовите права и спазването на трудовото законодателството, обхванали 10 икономически отрасъла, в шестте района за планиране у нас.

Срещата с парламентарната комисия ще се проведе на 9 февруари от 17.30 часа в зала 490 на НС, пл. Княз Александър I №1. Тя е открита за медиите, съобщиха от пресцентъра на БТПП. 
Задачата на екипа провел изследването не е да издирва и посочва конкретните фирми, действащи в сивата икономика, проблемът е да направим анализа и да спомогнем за повишаване на обществената нетърпимост към нея..., каза преди срещата председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов. Искаме парламентаристите да бъдат наясно с мащабите на нерегламентирано получаваните възнаграждения и за частичните заплащания по трудов договор в страната. За българския работател е важно да се промени нивото на информираност на работниците, работодателите и служителите относно техните трудови права. Проучването е реализирано чрез директни анкети на повече от 6 300 работодатели, служители и синдикалисти.
В проучването е в рамките на проект по ОП Развитие на човешките ресурси 2007-2013, финансиран от ЕК чрез ЕСФ, и в него участват регионалните търговско-промишлени палати.

Още новини