Начало Новини Актуално БТПП ще представи българската икономика в Марсилия

БТПП ще представи българската икономика в Марсилия

Актуално

почетният консул на България в Марсилия посети БТПП

Почетният консул на България в Марсилия Жан-Мари Мартен посети Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Г-н Мартен сподели положителни резултати по побратимяването на градовете Созопол и Касис във Франция, които имат много общи черти – големина, разположение и дори история, защото са били гръцки колонии.

Предвижда се осъществяване на сътрудничество между двата града в областите туризъм, винопроизводство и пречистване на води. Според почетния консул, въпреки постоянните усилия за насърчаване на двустранните отношения, България и българският бизнес все още не са добре познати във Франция.

Събеседниците споделиха виждането, че в тази посока Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българската агенция за инвестиции трябва да съдействат по-активно. Договорено бе съвместно организиране на събитие за представяне на българската икономика и конкретни конкурентоспособни отрасли в началото на 2013 г. в сградата на Световния търговски център – Марсилия.

Още новини