Начало Новини Актуално БТПП ще отчита икономическата активност

БТПП ще отчита икономическата активност

Актуално
Среща в БТПП

Анализаторите на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Институтът за пазарна икономика ще отчитат икономическата активност и промените в благосъстоянието на българските предприемачи. За интензивен обмен на информация се договориха председателят на Палатата Цветан Симеонов и изпълнителният директор на Института за пазарна икономика Светла Костадинова.

На срещата, проведена в БТПП, стана дума за работа по анализиране на икономическите показатели за развитие на бизнес средата, за провеждане на задълбочени проучвания за мнението на представителите на бизнеса по процесите в пазара на труда, заетостта и предимството на иновациите, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

Обсъдени бяха най-важните въпроси на данъчното облагане, необходимостта от реформа в социалното осигуряване и административното обслужване на бизнеса. Коментирани бяха въпросите свързани с Бюджета за 2012 година и процедурата по обсъждането.

Анализаторите на двете неправителствени организации ще оценяват и подпомагат отчитането на икономическата активност и промените в икономическата среда. Г-жа Констадинова получи предварителна информация за 13-тото издание на Класацията Топ 100 на най-успешните български фирми през миналата година, което ще бъде представено официално пред медиите на 13-ти септември в Палатата.

БТПП ще представи водещите български фирми и пред чуждестранните партньори и инвеститори, като оповести техните резултати в над 2 000 Търговско-промишлени палати в света, от които само европейските партньори имат над 19 милиона фирми-членки, както и на всички международни форуми, в които участва България. Класацията Топ 100 на най-успешните български фирми се разпространява и до всички Световни търговски центрове, всички търговски представители на България в чужбина и всички чуждестранни представители в София.

Още новини