Начало Новини Актуално БТПП работи за подобряване на търговския обмен с Аржентина

БТПП работи за подобряване на търговския обмен с Аржентина

Актуално
Валентин Модев и Цветан Симеонов

Председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов се срещна с новия временно управляващ посолството на Република България в Аржентина – Валентин Модев. На срещата бяха очертани възможности за подобряване на външнотърговския обмен между България и Аржентина и диверсифициране на търгуваните стоки, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

През 2010 г. нашата страна внася от южноамериканския си партньор предимно месо за производство на колбаси и търговското салдо е силно отрицателно за България. По принцип, търговията между двете страни е с непостоянни темпове и големи скокове в обемите.

Г-н Симеонов заедно с госта си очертаха няколко съвместни действия в рамките на следващите 12 месеца, които ще подпомогнат бизнеса. Сред тях бяха представяне на българската икономика в Аржентина до края на 2011 г., бизнес посещение в региона през следващата година и постоянен обмен на полезна за българските фирми информация.

Г-н Модев информира, че в Аржентина живеят много българи и тяхното лоби е особено силно в правните консултации, медицината и други области. Освен за Аржентина г-н Модев ще отговаря и за Уругвай.

Още новини