Начало Новини Актуално БТПП представя Топ 100 на водещите фирми в българската икономика

БТПП представя Топ 100 на водещите фирми в българската икономика

Актуално
БТПП Топ 100 водещи фирми

За 14-та поредна година Българска търговско-промишлена палата (БТПП) подготвя класациите на фирмите, водещи в икономиката на България - тези, които приключиха 2011 г. с много добри показатели и които са гръбнака на националната икономика. Изследвани са над 5 340 компании, които създават около 76,94% от брутния вътрешен продукт на страната.

Първите 100 най-успешни фирми, представени в класациите, са подбрани по стандартни критерии:

  • приключили 2011 г. с печалба и с нетни приходи от продажби през 2010 г. над 100 000 лeва;
  • три класации по 100 фирми, селектирани по показатели за динамичност и рентабилност.

Класациите на БТПП са изготвени на база публично обявена счетоводна информация и изключват всякакъв субективизъм. Фирмите са оценени според най-високите стойности на изменението на приходите от продажби на стоки и услуги, печалба на 100 лева собствен капитал и печалба на 100 лева приходи от продажби.

Всяка година БТПП представя и разпространява своята класация на водещите български фирми пред чуждестранните партньори и инвеститори, оповестява резултатите в над 2 000 търговско-промишлени палати в света, от които само европейските партньори имат над 19 милиона фирми членове - както и на всички международни форуми, в които участва България.

Класацията Топ 100 на най-успешните български фирми се разпространява и до всички Световни търговски центрове, всички търговски представители на България в чужбина и всички чуждестранни представители в София.

Още новини