Начало Новини Актуално БТПП представя предложенията на бизнеса за Закона за обществените поръчки

БТПП представя предложенията на бизнеса за Закона за обществените поръчки

Актуално
ЗОП

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и списание Фондове Програми Проекти организират кръгла маса на тема Предложенията на бизнеса за последни промени по проекта на Закона за обществените поръчки (ЗОП). Събитието ще се проведе на 15 юни от 10.30 часа в Конферентна зала Б на БТТП на ул. Искър 9, съобщиха от пресцентъра на работодателската организация.

Сред примерните насоки на обсъждане са обществените поръчки като инструмент за ефективно усвояване на европейските средства, необходимостта от прозрачност на процедурите и оценките, достъп на кандидатите до тях, оптимизиране на документацията за кандидатстване по проекти и обществени поръчки. Теми на кръглата маса са отговорността на оценители и възложители на обществени поръчки, възможности за оптимизиране на сроковете за междинни и финални плащания, подобряване на нормативната уредба за работа по проекти и обществени поръчки и др.

Изводите от кръглата маса ще бъдат предоставени на: Народното събрание, Министерския съвет, Управляващите органи по Оперативните програми, работодателите и синдикатите.

Още новини