Начало Новини Актуално БТПП подписа нов договор с външно министерство за легализация на документи

БТПП подписа нов договор с външно министерство за легализация на документи

Актуално

договор легализация документи БТППВ първите дни на Новата година Българска търговско-промишлена палата (БТПП) - Център за професионално обучение, преводи, консултации и фирмено обслужване ЕООД подписа нов договор с Консулския отдел на Министерството на външните работи за извършване на официални преводи на документи и други книжа от български на чужди езици и от чужди на български език.

Съгласно изискванията на Консулския отдел на МВнР започна процес на въвеждане на европейски стандарти при предоставяне на преводачески услуги. Ще има по-строги правила за качество при извършването на писмените преводи и повишени изисквания към преводаческите фирми.

Една от основните дейности на дружеството на Палатата е да предоставя преводачески услуги на над 20 езика, които включват:

  • Превод от български език на чужд език и обратно на фирмени и частни документи на физически и юридически лица;
  • Заверка на документи пред държавни и обществени ведомства и институции;
  • Заверка на документи в Консулските отдели при чуждестранни мисии в страната.

Относно превода и заверката на търговски документи е постигнато обслужване на едно гише. Въведена е и възможност за обслужване и по електронен път.

Екипът от преводачи и организатори работи при строго спазване на етичните норми и конфиденциалност. Основната цел е запазване на постигнатото високо ниво на преводаческите услуги и гарантиране на компетентно и качествено обслужване на клиентите.

Дружеството предлага и консултантски услуги, които обхващат много сфери на стопанската дейност на фирмите. Амбицията е осигуряване на конкретна помощ и съдействие, преди всичко на малките и средни предприятия.

Освен посочените по-горе дейности Центърът организира семинари и курсове за квалификация и усвояване на компетентности за професионално развитие.

За допълнителна информация и контакти:

БТПП - Център за професионално обучение, преводи, консултации и фирмено обслужване ЕООД

София 1058, ул. Искър 9 Тел. 02 8117477, 02 8117479, 02 8117420, имейл: prevodi@bcci.bg, bcci.centre@bcci.bg, m.damyanova@bcci.bg, www.bcci.bg.

Още новини