Начало Новини Актуално БТПП организира Международното изложение BIO&ECO EXPO 2011

БТПП организира Международното изложение BIO&ECO EXPO 2011

Актуално
Изложение

От 14 до 17 септември 2011 г. в НДК – София ще се проведе Втората международна специализирана изложба и семинар за здравословни храни, напитки, продукти и технологии, под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. Официалното откриване на изложение BIO&ECO EXPO 2011 ще бъде на 14 септември в 13:00 часа.

Българска търговско-промишлена палата като организатор на изложението е съпричастна към темата и приветства производството и употребата на натурални и биопродукти, тясно свързани с международните тенденции за по-здравословен и екологичен начин на живот, за запазване на околната среда и биоразнообразието, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

Целта на изложбата е да подчертае жизненоважната роля на развитието на екологично чисто и биологично производство и да съдейства на компаниите, фирми и организации да намерят своята пазарна ниша в този сектор чрез осъществяване на контакти с международни и български партньори.

В изложбата ще участват над 60 фирми производители и търговци на биологично сертифицирани, екологично чисти и натурални продукти – растителни и животински суровини, храни и напитки, билки и подправки и хранителни добавки; био и натурална козметика; еко облекла, мебели, сувенири, 3D пъзели, соларни конструктори и др.; “зелени” офис консумативи; биоферми; еко технологии – защитни устройста за мобилни телефони и др., соларни аксесоари за велосипеди, телефони и др.; биопестициди и биоторове; био хотели и еко туризъм; сертифициращи фирми и институции; специализирана литература и др.

Ще бъдат представени световно известни марки био продукти от Европа и други региони на света: Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Индия, Испания,  Италия, Китай, Латвия, Мароко, Русия, САЩ, Словения, Тайланд, Украйна, Финландия, Франция,  Холандия, Чехия, ЮАР и др.

Интересна програма, включваща семинари и презентации с актуална тематика, ще съпътства BIO&ECO EXPO 2011. Специално подготвен от Сдружение Агролинк и глобалната компания Intertek-Moody е Вторият био форум „Качества и сертификати по пътя към потребителя”, който ще се проведе на 16 септември от 10 до 16 ч. в зала 4 на НДК.

Самостоятелни представяния ще направят Мадаар козметикс и Биосвят.

Г-н Андре Луис Сарайва, изпълнителен директор на PRAC ще представи Бразилска програма за споделена отговорност към околната среда.

С информационен щанд ще участва Министерството на земеделието и храните за представяне на Пограмата за развитие на селските райони.

Още новини