Начало Новини Актуално БТПП организира Българо-румънски бизнес форум

БТПП организира Българо-румънски бизнес форум

Актуално

БТПП Българо-румънски бизнес форумБългарска търговско-промишлена палата (БТПП) организира Българо–румънски бизнес форум. Той ще се проведе в зала А на Палатата на 18 април от 9,30 часа. Събитието се организира съвместно с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Посолството на Република България в Букурещ, ТПП - Букурещ, Столична община и най–голямата консултантска мрежа в подкрепа на МСП Enterprise Europe Network (EEN).

Румъния е традиционен търговски партньор на България. Стокооборотът между двете страни възлиза на 3,5 млрд. евро годишно. Основни стоки, които страната изнася за северната ни съседка, са железни прътове, пшеница, трактори, медикаменти, плосковалцувани продукти от желязо, захар.

Вносът от Румъния се състои от нефтени продукти, отпадъци и отломки мед, нефтен газ и газообразни въглеводороди, пневматични гуми, птичи меса.

Бизнес делегацията ще бъде водена от Сорин Димитриу, председател на ТПП - Букурещ, и ще представя следните сектори: компютърни системи и технологии, комуникации, охранителни системи, медицинско оборудване, производство на вагони и влакове, застраховане, производство на сол, фармация, изграждане на ел. инсталации и електро оборудване.

Във форума ще вземат участие кметът на Букурещ Сорин Опреску, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов.

Участието на форума е безплатно.

Фирмите, които имат желание за участие, трябва да изпратят попълнена регистрационна карта до 17.04.2013 г.

Още новини