Начало Новини Актуално БТПП организира Българо-хърватски бизнес форум

БТПП организира Българо-хърватски бизнес форум

Актуално
Харватска

Бизнес делегация, ръководена от председателя на УС на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов замина за Загреб. Бизнесът придружава министър-председателя на България Бойко Борисов, който е официално посещение в Хърватия. По този повод Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Хърватската стопанска камара, организират бизнес форум за насърчаване на търговските взаимоотношения между бизнес средите на двете страни.

Във форума участват Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, Джуро Попияч, министър на икономиката, труда и предприемачеството на Република Хърватия, Весна Трнокоп Танта, заместник-председател на Хърватската стопанска камара. Целта на форума е осъществяване на срещи между партньори от двете страни, както и представяне на икономическия и инвестиционен климат в България и благоприятните условия за инвестиции в страната. Актуалните инвестиционни проекти в Република Хърватия също са във фокуса на събитието, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

В българската бизнес делегация има представители на следните икономически области: инженеринг, големи проекти за изграждане на тунели, подземни гаражи, крайбрежно укрепване и др.; енергетика, външен и интериорен дизайн, естествени камъни; производство и монтаж на изолации; военна промишленост, телекомуникационни мрежи, соларни системи, панаирна и изложбена дейност и др.

Очаква се бизнес срещите, организирани с надеждни потенциални партньори, да доведат до установяване на дългосрочно търговско сътрудничество.

Още новини