Начало Новини Актуално БТПП настоява за възстановяване на тристранния диалог

БТПП настоява за възстановяване на тристранния диалог

Актуално

БТПП въстановяване тристранен диалогБългарска търговско-промишлена палата (БТПП) държи да бъде възстановен тристранният диалог максимално бързо и пътят е привеждане на законодателството в съответствие с Конституцията и с изискванията на международни конвенции, по които България е страна, в това число и за свободата на сдружаването. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов пред социалния министър Хасан Адемов.

Цветан Симеонов припомни, че в предизборния период всяка една от парламентарно представените политически сили в 42-то Народно събрание даде индикации, че това ще бъде направено. Председателят на БТПП съобщи, че в качеството на координатор на всички работодателски организации, този година е изпратил до политическите сили проектозакон, предвиждащ връщане в съответствие с разпоредбите на Конституцията на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор. На четирите парламентарно представени политически сили сме го изпратили. Очакваме реакция. Надявам се да има единодушие при гласуването на този закон. Така би трябвало, ако си спазват обещанията политическите сили, добави Цветан Симеонов.

Сред повдигнатите от него въпроси пред министър Адемов са и поставяните отдавна искания от работодателите за това да има обективен подход към определянето на минималната работна заплата и към минималните осигурителни прагове, както и да има по-гъвкав пазар на труда.

Цветан Симеонов заяви категорично, че БТПП подкрепяме силно програмата за младежка заетост и смятаме, че тя има доста добър ефект. Както за мерките в подкрепа на майките, така и за младежката заетост сме положително настроени и ще ги подкрепим, добави той.

Още новини