Начало Новини Актуално БТПП изпрати на президента и служебния премиер приоритети в защита на предприемачеството

БТПП изпрати на президента и служебния премиер приоритети в защита на предприемачеството

Актуално

БТПП президент служебен премиер приориттиВъв връзка с обявения състав на служебното правителство и декларираните неотложни задачи, Българска търговско-промишлена палата (БТПП) изразява подкрепата си за неговата успешна бъдеща работа. Палатата изпрати писмо до президента Росен Плевнелиев и до служебния премиер Марин Райков, с което се изказва готовност за съдействие в полза на стабилизирането на България и българската икономика, в поддържането на конструктивен диалог между държавната власт и фирмите.

Към писмото са приложени и приоритетите на БТПП в защита на интересите на предприемачеството, приети на последното заседание на Управителният съвет на 7 март 2013 година. Същите са формулирани на базата на анкета, проведена сред членовете на Палатата, и целят гарантиране на финансова стабилност, осигуряване на условия за икономически растеж и спазване върховенството на закона.

Приоритетите са дългосрочни и включват предложения, както към служебното правителство, така и към следващия парламент и редовно правителство. Адресати на предложенията са и всички участници в политическия дебат.

Още новини