Начало Новини Актуално БТПП и Пекинският университет ще работят за подобряване на комуникацията между българския и китайския бизнес

БТПП и Пекинският университет ще работят за подобряване на комуникацията между българския и китайския бизнес

Актуално
БТПП среща Пекински университет

Пекинският университет въвежда програма Как да правим бизнес с Китай, информира проф. Лю Фън от Пекинския университет, който посети Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и се срещна с Георги Стоев, зам.-председател и Васил Тодоров, гл. секретар на Палатата. Целта на програмата е популяризиране на възможностите за подобряване на комуникацията между българския и китайския бизнес.

Проф. Лю представи програмата и посочи няколко причини за посещението му в България. На първо място, проучване на българската бизнес среда и представянето й по адекватен начин в Китай, съобщиха от пресцентъра на Палатата. На второ място, осигуряване на съдействие на български компании с интереси на китайския пазар.

Г-н Стоев разясни, че БТПП е домакин на многобройни събития с фокус китайската икономика. Освен това палатата и нейните членове се радват на голям интерес от страна на различни бизнес организации от редица китайски провинции. Зам.-председателят на БТПП отбеляза, че капацитетът на българския бизнес и конкретно размера на производството не съвпада с очакванията на китайските партньори.

Г-н Тодоров представи дейността на Палатата и сътрудничеството с Посолството на Китай в София и китайски бизнес организации. Бе договорено БТПП и Пекинският университет да си сътрудничат с цел обучение на китайски студенти и млади бизнесмени от Китай и България как да правят бизнес в съответната страна, както на теория, така и на практика.

Проф. Лю даде първи насоки за българските фирми, желаещи да излязат на китайския пазар, като даде съвет: Китай да се приема като съвкупност от провинции, с различен пазар, манталитет и интереси, а не като едно цяло.

Още новини