Начало Новини Актуално БСП - Стара Загора: Хазната е ощетена заради калпави проекти

БСП - Стара Загора: Хазната е ощетена заради калпави проекти

Актуално

Данъкоплатците ще трябва да плащат за калпави изчисления по строителните проекти на Община Стара Загора, твърди левицата в Общинския съвет на Стара Загора. Според социалистите, само по проекта за ремонт на пътя Калояновец - Ловец от европрограмата няма да признаят и приведат около 250 - 300 хил. лв.

Заради пропуски при количествено-стойностните сметки, ще се наложи разликата да се плати от местния бюджет, обясни съветникът инж. Георги Георгиев.
150 000 лв. няма да бъдат приведени и по проекта "За децата на Стара Загора - с отговорност и любов", казват още от левицата.

Пропуски при изчисленията общинските чиновници направили и в проекта за ремонт на Осма детска градина "Българче". Там пък бил пропуснат да се изчисли цял един покрив, дадоха пример социалистите. "Договорът е сключен с изпълнителя за една сума, сега става ясно, че вложенията трябва да бъдат повече. Затова не е ясно как ще приключи този казус от правна гледна точка", пита инж. Георгиев.
Той и колегите му разкритикуваха и условията, които се залагат в търговете за възлагане на общински строителни обекти.
"Някои от тях са направо абсурдни. Искат се от фирмите, например, сертификати за екология и безопасност на труда. С тези критерии се лишават от участие малките фирми, които дават със по 20% по-ниски цени", установили от БСП и коалиция.

Информация: вестник Новината

Още новини