Начало Новини Актуално БСП прехвърлило вината от болната на здравата глава за боклука на Бузлуджа

БСП прехвърлило вината от болната на здравата глава за боклука на Бузлуджа

Актуално

В редакцията на вестник Старозагорски новини се получи Писмо (право на отговор) от инж. Захари Захариев, ръководител на звено ССТТБО при Община Казанлък, с което опровергава твърдението на общинския лидер на БСП Иван Гороломов във връзка с непочистения боклук на Бузлуджа след традиционния събор на червената партия.

Припомняме, че в прессъобщение до медиите на 1 август Гороломов съобщи, че тази година на общинското звено ССТТБО е било забранено, без да е ясно от кого, да стартира сметопочистването преди да се приведе цялата сума за услугата. Според социалистическия лидер в дните преди събора е била невъзможна комуникацията с ръководителя на звеното и благодарение на зам.-кметовете на общината, организацията все пак е била направена. Според ръководителя на общинското звено, това е "свободно съчинение" на Гороломов.
Публикуваме писмото на инж.Захари Захариев без редакторска намеса:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ВЕЛИКОВА,

В бр. 148 (4076) от 2.08.2011 г. на вестник Старозагорски новини на стр. 3 е публикуван материал под заглавието "Да почистим боклуците на БСП, призоваха от ГЕРБ". Няма да се спирам на коментарите на казанлъшкото ръководство на ГЕРБ, които вероятно имат своето основание.
Искам да се спра на манипулациите, които прави пред журналистката от "Старозагорски новини" председателят на общинската организация на БСП в Казанлък Иван Гороломов. Истината е, че причината за забавяне на почистването на Бузлуджанската поляна след проведения събор на 30 юли се дължи на лошата организация, създадена от него като домакин на мероприятието.
Г-н Гороломов лично се ангажира с почистването на тревната растителност, която бе окосена, но не бе извозена от терена и предизвика допълнително замърсяване. След писмено запитване, звено ССТТБО изготви и предостави още на 21 юли 2011 г. на г-н Гороломов писмена оферта, според която цената на услугата за почистване след събора е 1580 лв. Изричната уговорка между мен като ръководител на звеното, моя заместник Г. Михайлов и Иван Гороломов бе сумата да се заплати до края на работния ден на 29 юли т.г. Такава е практиката на звеното, така заплащат и всички граждани, на които предоставяме подобна извънредна услуга за почистване. Горното е регламентирано с Наредба No 26 на ОбС - Казанлък. Въпреки това сумата не бе заплатена от председателя на БСП - Казанлък, в определения срок. По тази причина на 31 юли и 1 август районът не бе почистен по мое нареждане.
"Свободно съчинение" е твърдението на другаря, пардон, г-н Иван Гороломов, че благодарение на намесата на заместник-кметове е създадена организация и е извършена услугата. Заместник-кметовете нямат съответните правомощия за решаване на подобни задачи.
Истината е, че след създадения от г-н Иван Гороломов проблем и осъзнаването, че не би могъл да го реши сам, на 1 август след 16.00 часа въпросната сума от 1580 лв. бе преведена на Община Казанлък, за което Ви изпращаме копие на платежния документ - за разлика от факсимилето, публикувано във вестника, от което нищо не се вижда. Още на следващия ден - 2 август 2011 г., до 16.00 часа, т.е. в рамките само на 24 часа, поляната бе изчистена и отпадъците - извозени. Инспектори от РИОСВ - Стара Загора, направиха проверка и констатираха горното без никакви забележки.
Това е реалната действителност по този случай, доказана с документи, съгласно закона.
Председателят на БСП - Казанлък, обаче побърза да облъчи медиите и обществеността, включително чрез Вашия вестник и чрез БНТ, прехвърляйки вината от болната на здравата глава. Всъщност предизборните манипулации, за които той твърди в публикацията, са извършени от него.

С уважение:
ИНЖ. ЗАХАРИ ЗАХАРИЕВ
ръководител на звено ССТТБО при Община Казанлък

Още новини