Начало Новини Актуално БСП - Гълъбово, подкрепи за кмет клиент на Темида

БСП - Гълъбово, подкрепи за кмет клиент на Темида

Актуално

Временно отстраненият от длъжност кмет на Община Гълъбово Николай Тонев (б.р. - от м.септември 2009 г.) получи подкрепата на общинската организация на БСП в града за трети кметски мандат. Информацията на медията ни бе потвърдена от областния лидер на социалистите Трифон Митев. Решението е било взето на общинска конференция на местната структура, проведена на 18 юни.

Гълъбовските социалисти не са номинирали свои кандидати и изцяло са делегирали доверие на Тонев. Според тях с досегашните си действия той е доказал управленските си умения в полза на общината и хората, независимо от факта, че в момента е отстранен от длъжност по обвинение за длъжностни престъпления и срещу него все още да тече предварително разследване.
До този момент са проведени общинските конференции на БСП в общините Братя Даскалови, където бе подкрепена кандидатурата на досегашната кметица Ваня Стоева, и Раднево. В миньорския град за кандидат-кмет бе издигнат общинският лидер на столетницата Иван Кънев. До края на месеца такива ще бъдат проведени и в останалите общини от областта. Единствено организацията в община Опан ще издигне своя кандидат за кмет на 4 юли.
Вчера в Стара Загора се състоя заседание на общинското ръководство на БСП в Стара Загора. На него е приет дневният ред за предстоящата на 25 юни общинска конференция и  правилата, по които ще бъде определен червеният кандидат за старозагорски градоначалник, както и правилата за избор на общински съветници.

Още новини