Начало Новини Актуално БСП без кандидат за кмет на с. Малко Кадиево. ГЕРБ чакат решение отгоре

БСП без кандидат за кмет на с. Малко Кадиево. ГЕРБ чакат решение отгоре

Актуално

Социалистите няма да се регистрират за участие в насрочените за 7 март в старозагорското с. Малко Кадиево частични избори за кмет, респективно няма да има и свой самостоятелен кандидат. Това е било решено на заседание на общинския партиен съвет, проведено в понеделник вечерта, съобщи председателят на Областния съвет на БСП Трифон Митев.

"Въпреки че няма да се регистрираме за кметския вот в Малко Кадиево, местната партийна организация има свободата да реши кого от регистрираните кандидати да подкрепи на 7 март", информира още Трифон Митев. "Коалиция за България" ще има един свой представител в Секционната избирателна комисия, информира вестник Старозагорски новини.
Президентът на РБългария насрочи частичните избори в Малко Кадиево за 13 март т.г. с Указ No 7, обнародван в Държавен вестник. До извънредния вот се стигна, след като досегашният кмет на селото - Марийка Николова, избрана с листата на БСП, излезе в пенсия.
До вчера нито една партия не се е регистрирала за участие в частичния вот в старозагорското село, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Крайният срок изтича днес в 17.00 часа. Според областния координатор на ГЕРБ Недялко Недялков, управляващата страната партия ще внесе документите си днес. "Депозирали сме в Изпълнителната комисия на ГЕРБ имената на двама номинирани наши кандидат-кметове, от там ще одобрят един, който ще регистрираме до 15 февруари", каза Недялков.
Междувременно в понеделник вечерта кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев проведе консултации с представители на политически сили, които ще участват в частичните избори. С писмо кметът бе поканил на срещата представители на шестте парламентарно представени сили в общината, но на консултациите се явиха само двама представители - Недялко Недялков от ГЕРБ и Бойчо Биволарски от "Коалиция за България". Уточнен бе квотният принцип на съставяне на СИК в с. Малко Кадиево да се състои общо от 7 души, като 3-ма са представители на ГЕРБ, 1 - на "Коалиция за България", 1 - на "Синята коалиция", 1 - на ДПС, и 1 - на "Атака". Заповед за нея ще бъде издадена на 15 февруари т.г., когато официално ще стартира и предизборната кампания.

Още новини