Начало Новини Актуално Брожения в Спешна помощ

Брожения в Спешна помощ

Актуално

На общо делегатско събрание в края на седмицата персоналът на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора прие протестна декларация срещу преминаването му към Окръжната болница. Тя е изпратена до парламента, Министерския съвет и президента.

Още на срещата с министъра на здравеопазването в Пловдив, където преди 10-ина дни се събрахме представители на 22 звена от цялата страна, заявихме своята категорична позиция против подобно сливане и сегашната декларация е продължение на това, каза за медията ни д-р Валентин Вълканов, лидер на КНСБ в Центъра, пише вестник Старозагорски новини. Той посочи липсата на достатъчно аргументи и разчети, които да обосноват евентуалното преминаване на спешната помощ към общинските болници.
Синдикалният лидер изтъкна, че работещите в сектора са отворени за диалог със здравното и социалното министерство. Но ако това не се случи, близо 300 души лекари, фелдшери, медицински сестри, шофьори на линейки и друг обслужващ персонал имат готовност да напуснат. Това ще бъде като крайна мярка, уточни д-р Вълканов.
Протестни декларации са приети от структурите на Спешна помощ и в други градове.

Още новини