Начало Новини Актуално Британско-българският бизнес хъб BEX: Българските създатели на AI са сред най-добрите в света

Британско-българският бизнес хъб BEX: Българските създатели на AI са сред най-добрите в света

Актуално

Ноември 27, 2023 – Български създатели на AI се срещнаха с представители от технологичната екосистема в Лондон в рамките на събитие, организирано от британско-българския бизнес хъб (BEX).

Освен българските участници в програмата имаше и представители на компании за AI от Германия, Италия, Израел, Хърватия, Полша и Румъния.

Българските компании проведоха дискусии с правителствени организации, включително с InnovateUK, Digital Catapult и британското Министерство на търговията и инвестициите (DTI), които им предоставиха информация за компаниите с AI в Лондон, от които биха получили подкрепа.

Българските фирми също се срещнаха с големи корпорации като Lloyds of London, Intel, British Telecom, Stripe и Citi, които предложиха нови възможности за българските стартъпи да участват в техните програми. На срещата присъстваха и инвеститори, които представиха начини за достъп до фондове за рисков капитал в областта на AI, както и с експерти по AI от водещи университети.

Георгиос Коловос, изпълнителен директор на BEX, сподели: „Талантът в областта на изкуствения интелект в България е наистина изключителен. Благодарение на това събитие се очертаха няколко потенциални сътрудничества, най-вече в областта на застраховането и дълбоките технологии, където AI играе решаваща роля. За 2024 г. сме планирали много инициативи, които ще предоставят възможност на българските стартъпи да се развиват успешно на международната сцена.“

„Лондон е много динамичен и е чудесно място за стартиране и развитие на AI бизнеси с много талантливи хора, голяма клиентска база и голям капитал.“, каза Филип Станев, CEO на Saga.

 

За Bulgarian Expansion Bridge (BEX):
БЕХ е неправителствена организация, която обединява частни компании, обществени институции и физически лица с обща мисия: предоставяне на възможност за международна експанзия на българските бизнеси по света като се започва от Лондон.
За повече информация посетете: bexbridge.com или се свържете с hello@bexbridge.com  

 

Още новини