Начало Новини Актуално Брикел спира работа за месец

Брикел спира работа за месец

Актуално

В следващите дни ще спрем работещите два котела на ТЕЦ "Брикел", съобщи заместник-изпълнителният директор Георги Златев. Решението за спиране на работа за един месец е взето на проведената среща с участието на премиера Бойко Борисов, министрите на околната среда и водите и на финансите - Нона Караджова и Симеон Дянков, лидера на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Решението е компромисно за всички, коментира Георги Златев. "Спирането на съоръженията ще изпълним в съответствие с изискванията за безопасност. В рамките на тези 30 дни ще направим рехабилитация и планов ремонт на съоръженията, част от работниците ще ползват платените си отпуски, но съкращения няма да има. През това време ще се проведат обсъжданията и необходимите процедури по издаване на ново комплексно разрешително", каза още той.

Двата котела на "Брикел" бяха оставени да работят до края на отоплителния сезон с решение на Министерския съвет от 17 ноември 2010 година. То бе взето след продължителни протести на синдикатите от дружеството и обществеността в Гълъбово, след като стана ясно, че няма друго решение за отоплението на социалните, здравните и учебните заведения в града.
"Брикел" изпълни задълженията си по отразяване на годишните верифицирани емисии и предаването на квоти за предходната година, равняващи се на количеството верифицирани емисии до 30 април 2011 г. в Националния регистър, пише вестник Старозагорски новини.
Освен това през март дружеството е внесло в Изпълнителната агенция по околна среда заявление за издаване на комплексно разрешително, за да може да възстанови дейността си. От Министерството на околната среда и водите уверяват, че ще съдействат за бързото провеждане на екологичните процедури за издаване на комплексното разрешително, което да гарантира експлоатацията на предприятието съобразно изискванията на екологичното законодателство.

Още новини