Начало Новини Актуално Брикел ЕАД работи по изграждане на втора сероочистваща система

Брикел ЕАД работи по изграждане на втора сероочистваща система

Актуално

Брикел ЕАД изграждане втора сероочистваща системаБрикел ЕАД ще продължи да топлоснабдява и през този отоплителен сезон безвъзмездно учебните, социалните и административните структури в община Гълъбово, стана ясно по време на среща между областния управител на Стара Загора Живка Аладжова и изпълнителния директор на дружеството инж. Георги Златев.

Подкрепям социалната политика на Брикел ЕАД, тъй като е насочена към хората в региона, подчерта областният управител. Според нея, за да се стабилизира и развива частният сектор в област Стара Загора, е необходимо да има синхрон между икономическите субекти и държавните институции.

80% от работещите в Брикел са жители на община Гълъбово, заетите са около 1900 души. Мениджърският екип работи върху стабилизиране на акционерното дружество и същевременно върху един от основните си проекти - втора сероочистваща инсталация. За да има предприятието успешни резултати най-важното условие е да сме партньори, сподели инж. Златев по време на срещата с областния управител.

Брикел ЕАД произвежда до 100 мегавата електрическа енергия, съгласно сега действащото комплексно разрешително. Единствената в страната фабрика за производство на брикети осигурява едрокъсово гориво за битови потребители на цена 156 лева с ДДС за тон насипни брикети, закупени на място в дружеството.

Още новини