Начало Новини Актуално Бразилия се стреми да развива зелена промишленост

Бразилия се стреми да развива зелена промишленост

Актуално
Среща в БТПП

Председателят на УС на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов се срещна с почетния консул на Бразилия в България Жоао Ваз и изпълнителния директор на Бразилската програма за споделена отговорност към околната среда Андре Луис Срайва.

Г-н Сарайва представи програмата, която има за цел развитие на зелена промишленост – съобразяване на производството с опазването на околната среда, което е елемент от социалната отговорност на бизнеса. Програмата се стреми да стимулира рационалната консумация на невъзстановяеми природни ресурси, с което се намаляват вредите върху околната среда.

Г-н Симеонов представи позициите на БТПП и нейните членове в тази област и подчерта, че палатата в България подкрепя специалното отношение към околната среда в това число в рамките на корпоративната социално отговорност но да се търси баланса по отношение регламентирането на тежести върху фирмите и работодателите, съобщиха от пресцентъра на Палатата.

На срещата бе договорено представянето Бразилската програма за споделена отговорност към околната среда по време на изложението BIO & ECO Expo на 16 септември 2011 г. от 16 часа в НДК, както и организиране на срещи със заинтересовани български организации на 19 септември в БТПП.

Още новини