Начало Новини Актуално Бош и Феникс солар проявяват интерес към Казанлък

Бош и Феникс солар проявяват интерес към Казанлък

Актуално
Солари

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова проведе среща с представители на немския гигант Бош, на компанията за фотоволтаични системи Феникс солар и българо-немското дружество Би Си Ай ООД, което изгражда фотоволтаичния парк в землищата на трите казанлъшки села Голямо Дряново, Черганово и Ясеново. От страна на гостите в срещата участваха Андреас Стрикер и Йорг Либхнер от Бош, Димитри Ватсакутсас от Феникс солар и адвокат Мария Михалева от адвокатско дружество в сътрудничество с Schoenherr.

Галина Стоянова представи община Казанлък, като подчерта даденостите на града и населените места – доброто географско разположение и природните забележителности, минералните извори, културно-историческото наследство, добрите възможности за работа по проекти за въвеждане на енергоспестяващи мерки на сгради и улично осветление, работата по екопроекти, като възможността за рециклиране на отпадъците и др., съобщиха от пресцентъра на Общината.

Потенциалът на община Казанлък беше високо оценен от представителите на немския бизнес. Те акцентираха върху работата по инвестиционния проект за изграждане на фотоволтаичната централа на територията на общината и подчертаха, че това наистина е най-голямата инвестиция в региона от порядъка на 100 млн. евро.

Недко Младенов от Би Си Ай ООД увери, че работата по проекта напредва и на площадка Голямо Дряново в момента се работи много активно. Немската компания Бош ще доставя част от елементите за фотоволтаичната централа.

Представителите и на двете компании изразиха мнение, че са имали възможност да опознаят Казанлък и общината и се надяват на партньорство не само по този проект, но и по други проекти занапред. Те високо оценяват наличието на сериозен ресурс от много добри специалисти в областта на машиностроенето и хидравликата, с които Казанлък разполага.

Гостите дадоха висока оценка на Казанлък и региона и като възможности за туризъм и заявиха интерес към предстоящите празници в Долината на розите и тракийските царе – Фестивал на розата и Дните на тракийската култура.

Още новини