Начало Новини Актуално Борисов се похвали, че Европейската комисия е изплатила средствата за инфраструктурни проекти (видео)

Борисов се похвали, че Европейската комисия е изплатила средствата за инфраструктурни проекти (видео)

Актуално
Бойко Борисов стара загора

Европейската комисия 100% възстанови на България средствата за инфраструктурните проекти по ОП Транспорт, като изплати над 250 млн. лева. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Това потвърди и премиерът Бойко Борисов като опроверга спекулациите на опозицията, че от Брюксел няма да ни върнат парите.

Той благодари на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу за това, че е удържал думата си и още към 15 декември ЕК е разплатила всички пари за България по проектите, които се реализират.

За 2012 г. са предвидени 700 млн. лева, с които агенция Пътна инфраструктура ще може да се разплаща за абсолютно всички обекти, каза още Лиляна Павлова.

Заедно с финансовия министър Симеон Дянков инспектираха Лот 3 на автомагистрала Тракия и откриха предсрочно пътното съоръжение, което свързва пътя Раднево - Нова Загора с аутобана. След 30 юни по магистралата ще се стига от София до Петолъчката. През февруари 2013 г. ще бъде готов и Лот 4 до Карнобат.

Подписани са договорите за допълнителните средства по ОП Регионално развитие за рехабилитация на 250 километра 2-ри и 3-ти клас пътища. До края на годината ще бъде обявено наличното финансиране по ОП Транспорт, каза Лиляна Павлова

Премиерът коментира и готвената от синдикатите стачка в Мини Марица изток. Миньорите настояват за еднократно изплащане на бонуси заради добро производство. Те са добили с 5 млн. тона повече въглища и сумата, за която настояват да се запредели между 7150 души е около 10 млн. лева.

Ако Дянков ми каже - аз съм постигнал 2,1% дефицит, вместо 2,5%. Разликата е 400 милиона лева, дай ми, примерно, 4 милиона лева бонус…Дали ще са съгласни данъкоплатците с това, зададе риторичен въпрос премиерът.

Живеем в демократична държава и щом високите заплати, които получават миньорите, бонусите и другите социални придобивки са им малко, нека да стачкуват, каза още той.

На 6 януари ръководството на най-голямото въгледобивно дружество у нас Мини Марица изток ЕАД ще представи своето становище пред медиите.

Още новини