Начало Новини Актуално Борисов обеща: Разбитите от камионите на Трейс пътища ще бъдат оправени

Борисов обеща: Разбитите от камионите на Трейс пътища ще бъдат оправени

Актуално

"Ще оправим всички разбити пътища, когато свършим автомагистрала "Тракия", както го направихме на магистрала "Люлин". Когато правиш ремонт вкъщи, не омърляш ли, а след това да почистиш генерално." Така премиерът Бойко Борисов отговори на журналистическото питане на вестник Старозагорски новини ще бъде ли ремонтирана пътната инфраструктура на селата, през които минават натоварените със строителни материали камиони на фирмата изпълнител на ЛОТ 2 на автомагистрала "Тракия" - "Трейс".

От няколко месеца жителите на няколко старозагорски села - Змейово, Могила и Преславен, негодуват срещу камионите, разбили част от пътищата им. В Змейово дори е направена подписка от жителите на селото във връзка с проблема.
"Предайте на тези хора, че никога досега в България не е имало правителство, което да е наляло 500 милиона лева в пътища втори и трети клас, както ги правим ние", коментира на свой ред министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, който заедно с премиера инспектира строителството на магистралата.

Още новини