Начало Новини Актуално Болниците в Стара Загора са получили само част от парите си

Болниците в Стара Загора са получили само част от парите си

Актуално

В последния работен ден на старата година в най-голямата многопрофилна болница в областта - МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович", са получени едва 30 на сто от очакваните финанси от ведомството на министър Симеон Дянков, съобщи на 3 януари изпълнителният директор на здравното заведение д-р Николай Колев.

Според него през първата работна седмица на новата 2010 година се очаквало да дойдат и обещаните средства от приведените 30 милиона лева по сметката на НЗОК за частично разплащане на дейностите в болничната помощ, договорени с Касата, пише вестник Старозагорски новини.
В казанлъшката болница са получени 27 на сто от парите, докато в УМБАЛ в Стара Загора все още очакват сумите. Според изпълнителния директор доц. Коста Костов, персоналът е получил месечните си заплати, но от средствата по клинични пътеки. На Университетската болница оставали неразплатени сметките за вода и консумативи, както и към фармацевтичните фирми за медикаменти.
Министерството на финансите съобщи, че е превело 30 млн. лв. по сметката на Националната здравна каса за частично разплащане на дейности в болничната помощ, договорени с Касата още на 29 декември. До обяд на последния работен ден, 30 декември, когато изтича и работното време на банките, в сметката на МБАЛ - Чирпан, не е постъпил нито лев, обяви в ефира на Радио Стара Загора управителят на болницата д-р Неделчо Тотев. Това оставяло без заплати пред новогодишните празници целия персонал, а заради неизплатените към НОИ осигуровки на лечебното заведение започват да се начисляват лихви. Д-р Тотев нарече абсурдно случващото се в здравеопазването.

Още новини