Начало Новини Актуално Болници в старозагорско получиха дарение от Софарма АД

Болници в старозагорско получиха дарение от Софарма АД

Актуално
Стара Загора

Животоспасяващи лекарства, които осигуряват нуждите за 4 месеца напред на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора бяха връчени на директора на здравното заведение д-р Николай Колев. За нуждите на болницата днес бяха връчени кашони с голямо количество антибиотик Амикацин и фолиева киселина.

Дарението e със съдействието на председателя на Общински съвет - Стара Загора Тенко Руканов, който осъществява връзката с най-голямата фармацевтична компания Софарма АД. Впечатлен съм от корпоративната социална политика на фирма Софарма АД и готовността им да помогнат в тези нелеки времена с такова мащабно дарение, коментира Тенко Руканов, съобщиха от пресцентъра на общината.
Той лично е осъществил връзка с всички директори на 13 здравни заведения в региона, които са  държавни, общински или на смесено финансиране и е получил от тях списъци с лекарства, които са им необходими.
Лекарствата на Софарма като дарение днес стигнаха и до Психиатричната болница в Раднево, до ДКЦ 1 и Кожния диспансер в Стара Загора, а в близките дни и до Лечебницата в Старозагорския затвор, до 2 общински диспансера в града, до Медицински център 1, до болниците в Гълъбово, Раднево, Радунци и др.(общо в 10 от 13-те здравни заведения, с които е осъществен контакт). Ще бъдат доставени антибиотици, диуретици и др. видове лекарства.
На връчването на дарението д-р Николай Колев благодари за подкрепата на Община Стара Загора и лично на председателя на Общински съвет-Стара Загора Тенко Руканов. Това е третото дарение на Софарма за МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в рамките само на тази година. Много се радваме на добрите отношения, които имаме със Софарма АД – каза д-р Николай Колев. В болницата предстои да бъде отворен Ортопедичен операционен блок, оборудван по всички европейски изисквания. Необходим е нов рентгенов апарат за блока - техника, която струва около 90 000 лв. Нуждаем се от щедри дарители, които да ни помогнат със закупуването на този апарат, защото придобивката за целия град, за областта и за Южна България ще бъде голяма, каза пред медиите д-р Николай Колев.

Още новини