Начало Новини Актуално Бойко Борисов: Подавам оставката на кабинета днес (видео)

Бойко Борисов: Подавам оставката на кабинета днес (видео)

Актуално

Бойко Борисов оставка кабинетБойко Борисов ще подаде оставката на кабинета си днес на обяд. Премиерът е категоричен, че ГЕРБ няма да участва в служебно правителство или в каквото и да било правителство в рамките на мандата на 41-то Народно събрание.

Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред депутатите в Народното събрание. От днес правителството няма какво да направи. Не искам ние да носим пасивите на хидроинженерите на ДПС, които изхарчиха 1.5 млрд. лева за Белене, нито искам да виждам кръв по улиците, каза още премиерът пред депутатите.

Всяка капчица кръв за нас е петно. Не мога да гледам парламент ограден с огради. Нито ми е цел властта, нито имам изгода от властта, ако трябва да се пазим от хората.

След като искат такова управление на държавата, да го имат. Аз няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хората и няма да има политически дебати, а ще се плашим с протести. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи. Колеги, няма да правим структурни промени днес. На обед, г-жа Цачева, ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден, бяха думите на Бойко Борисов.

В залата беше целият кабинет Борисов, а след края на изявлението на премиера, депутатите станаха на крака и го изпратиха с аплодисменти.

 

Още новини