Начало Новини Актуално Бойко Борисов: Основен приоритет е автомагистрала Тракия

Бойко Борисов: Основен приоритет е автомагистрала Тракия

Актуално

Правителството ще направи балансиран бюджет за 2010 г., за да няма ощетени. В момента държавата е на минус от 500 млн.лв., каза премиерът Бойко Борисов в Стара Загора по време на среща с фермери и зърнопроизводители. Разчетите на финансовото министерство ще покажат дали в бюджета могат да бъдат вклъчени максималният размер на националните доплащания за зърнопроизводителите в размер на 385 млн.лв.

Министър-председателят подчерта, че основен приоритет е изграждането на автомагистрала Тракия и от Брюксел са обещали да осигурят цялата сума.
Бойко Борисов и земеделският министър Мирослав Найденов връчиха 400 договора с бенефициенти по мярка Създаване на стопанства на млади фермери по Програма за развитие на селските райони 2007 - 2013 г. Предстои подписване на договори с още около 1000 млади фермери. Церемонията не случайно се състоя в Стара Загора, защото от региона има най-много спечелени проекти. Бенефициентите ще получат 100% финансиране на проектите си по програмата и веднага ще вземат 25 000 лв. от съответната банка. По мярката не достигат около 65 млн. лв., но премиерът увери, че се търсят механизми за тяхното осигуряване.
Започват проверки на фермери, които са декларирали, че имат животни, това в действителност не е така. При констатирани нарушения получените неправомерно субсидии ще бъдат върнати, каза Мирослав Найденов.

Още новини