Начало Новини Актуално Бойко Борисов и Кристалина Георгиева ще посетят с. Бисер на 8 февруари

Бойко Борисов и Кристалина Георгиева ще посетят с. Бисер на 8 февруари

Актуално
Кристалина Георгиева и Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с комисаря по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева за ситуацията в хасковското с. Бисер, което беше наводнено заради скъсана стена на язовир Иваново.

Премиерът я е информирал за създадения кризисен щаб под ръководството на вицепремиера Цветан Цветанов и за всички мерки, предприети от правителството, за спасяване и подпомагане на хората, съобщиха от Правителствената пресслужба.

Министър-председателят Борисов и еврокомисар Георгиева се договориха да посетят заедно тази сряда пострадалия район. Те ще бъдат придружени от експерти на Генерална дирекция Хуманитарна помощ и гражданска защита. Целта на посещението е да се направи оглед и да се обсъдят възможностите за финансово подпомагане от страна на Европейската комисия за възстановяване на щетите, понесени от местното население.

Премиерът Борисов проведе днес и телефонен разговор с главния прокурор Борис Велчев. Той поиска от него прокуратурата да започне проверка, която да установи дали има виновни длъжностни лица за скъсаната язовирна стена, причинила наводнението в с. Бисер, последвала смърт и значителни вреди.

Още новини