Начало Новини Актуално Бойчо Биволарски е предложението на БСП в Стара Загора за кандидат за кмет на общината

Бойчо Биволарски е предложението на БСП в Стара Загора за кандидат за кмет на общината

Актуално
Бойчо Биволарски кмет Стара Загора

Доц. Бойчо Биволарски е предложен за кандидатът за кмет от БСП в Стара Загора. Решението е взето на провелата се днес общинска конференция на социалистите. За участие в изборите за кмет на Стара Загора бяха предложени 4-ма – Бойчо Биволарски, Илия Златев, Дамян Георгиев и Любомир Славов. След първоначалното гласуване се стигна до балотаж между Бойчо Биволарски и адвокатът Дамян Георгиев.

86 от делегатите подкрепиха Биволарски, който е и общински лидер на партията, а 65 гласуваха за независимия Дамян Георгиев. Листата за общински съветници ще се води от Илия Златев, който беше и една от номинациите за кмет.
В Казанлък също се стигна до балотаж, който бе спечелен от председателя на общинския съвет Васил Самарски. Настоящият кмет Стефан Дамянов остана втори. Листата с общински съветници на БСП - Казанлък ще се води от общинския лидер на партията Иван Гороломов. При първото гласуване Самарски е събрал с 30 гласа повече от Дамянов. Три бяха номинациите за кмет на Казанлък от БСП – Стефан Дамянов, Васил Самарски и Александър Минчев.

Още новини