Начало Новини Актуално Бохеми и концерт на огненото момиче с кадифения глас Рут Колева – празничната осмомартенска промоция на Държавна опера-С

Бохеми и концерт на огненото момиче с кадифения глас Рут Колева – празничната осмомартенска промоция на Държавна опера-Стара Загора

Актуално
1netiАнтоанетa Добрева-Нети дебютира в ролята на Мюзета
Празнична двойна промоция предлага Държавна опера-Стара Загора за 8 март – Международен ден на жената. За всички дами билетите са на специалната цена от 6 лв. за представлението на операта Бохеми от Джакомо Пучини на самия 8 март и за концерта на Рут Колева на 10 март в Операта.
В празничния ден 8 март от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще оживее отново шедьовърът на Джакомо Пучини – операта Бохеми. Една вдъхновяваща история за трагичната любов на Мими и Рудолфо, за приятелството, за вечните предизвикателства на сцената живот ! Бохемина Старозагорската опера е един от най-успешните спектакли в афиша на оперна България за изминалия творчески сезон, който бе представен триумфално и в столицата - на сцената на НТ Иван Вазов. Българската национална телевизия засне спектакъла, отзивите бяха изпълнени със суперлативи. Режисьор на Бохеми е Огнян Драганов, сценографията е на румънския художник Каталин Йонеску-Арборе, костюмите са на Цветанка Петкова-Стойнова.
Спектакъла на 8 март ще дирижира Ивайло Кринчев. В главните роли зрителите ще видят Елена Баръмова в ролята на Мими, Петър Костов - Рудолфо, Валери Турманов - Марсел, Теодор Петков - Шонар, Пламен Кумпиков-Колин, Александър Марулев – Беноа и Алсиндор и др, оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора, деца от вокалната студия ДЮСОБ Маргаритки при Държавна опера-Стара Загора.
Приятна изненада за всички зрители ще бъде очаквания дебют на любимата театрална актриса с много музикални участия Антоанета Добрева-Нети в ролята на Мюзета. Още като ученичка Нети изучава 7 години пиано и солфеж в читалище Петър Берон, пее в Детския радиохор с диригент Акад. Христо Недялков от 1983 до 1991, изучава оперно пеене при проф. С. Иванова 3 години и солово пеене при Румяна Мартон /театър 4хС/, взема уроци по джаз с Орландо Санчес. Участвала е в много мюзикъли на различни сцени в столицата – Оливър!, Любов и смърт в Мулен Руж, Стъпка напред и др.

 

1rut koleva

 

Огненото момиче Рут Колева с кадифения глас и оркестъра на Държавна опера Стара Загора представят първия си съвместен концерт на 10 март от 19 часа в Операта. Бъдете с тях, за да чуете песните от новия албум на Рут-Confidence.Truth. В концерта участва и музикална банда в състав: Филип Александров – Калвишни, Богомил Енчев – Ударни, Александър Славчев – Китара, Светослав Неделчев (Козмо) – Бас, Волен Милчев – Беквокали, Божидар Василев – Тромбон. Диригент е известният български музикант Владимир Джамбазов.

 

1бохеми

 

Това е най-хубавия албум, който съм правила до момента. Записахме го в Лос Анджелис с много талантливи музиканти. Двама от тях получиха номинации за Грами за 2016-а и 2017-а. В превод заглавието Confidence. Truth означава Увереност. Истина – и освен, че има игра с името ми, това е албумът, в който наистина за пръв път се чувствам уверена и напълно истинска в това, което правя. Аз съм и съавтор, и композитор на почти всички парчета. Има само едно, в което нямам участие като автор. Споделила съм много лични неща в тази музика, които до момента може би не съм имала достатъчно увереност да седна, композирам и изразя със собствени думи. Все съм търсила някой друг да се изкаже вместо мен, а аз да го изпея. В този албум за първи път имам увереност да го направя аз самата: така, както го чувствам. Затова е уверен, а пък е истински, защото всичко в него се е случило действително – казва Рут Колева. 
Чувството, когато застанеш пред оркестъра и зазвучи музиката, създадена от теб е като при първо влюбване, изпитваш свиване на стомаха, спиране на дъха и прилив на топлина из цялото тяло. Можеш да почувстваш физически красотата на музиката, изпълнена от струнни инструменти – тя като че ли минава през костите ти. Класическата музика е най-великото изживяване за мен.

Още новини