Начало Новини Актуално Бодигард '2010 - Охраната на президента Първанов грабна купата

Бодигард '2010 - Охраната на президента Първанов грабна купата

Актуално

Националната охранителна служба при президента на РБългария спечели първото място в надпреварата за Световната купа по бойно-приложни изкуства БОДИГАРД `2010 - Стара Загора. На тържествена церемония професионалните охранители бяха наградени лично от създателя на това състезание Леонид Кучерявой.

Вицешампион стана Службата за безопасност при президента на Украйна, а след тях се наредиха техните сънародници от Федерацията на охранителите, пише вестник Старозагорски новини. Почетното четвърто място си поделиха младите гардове от Колежа по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец" в Стара Загора и София. Доброто им представяне им донесе специални медали в комплект с две кристални купи. Награди не липсваха и за останалите два отбора АСО "Меджик секюрити" - Елин Пелин, както и за СОД - Варна, които бяха отличени и с грамоти за участие.
"Очарован съм от професионализма и майсторството, което показаха и седемте отбора в петдневното състезание. Благодарен съм на Община Стара Загора и специално на зам.-кмета Велизар Балабанов, без който този турнир не би се осъществил. Надявам се това събитие да се превърне в традиция за града и догодина да се срещнем отново, но в още по-голям състав", заяви по време на церемонията главният организатор Маноил Манев. Грамоти получиха и всички съдии, проявили висок професионализъм и безпристрастност. Вечерта завърши със стилен купон в най-новото старозагорско заведение "Коктейл".

Още новини