Начало Новини Актуално BMW има намерения да разширява партньорството си с български компании

BMW има намерения да разширява партньорството си с български компании

Актуално
Стара Загора

България е създала благоприятни условия и насърчава инвестиционната активност в сферата на информационните  технологии, екотехнологиите и енергийната ефективност. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Фокусът върху развитието на продукти  и услуги с висока добавена стойност и представянето на инвестиционните възможности бяха в основата на разговорите на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с представители на баварските институции и бизнес.
Министър Трайков е на посещение в Мюнхен по покана на зам.-министър председателя и министър на икономиката, инфраструктурата, транспорта и технологиите на Бавария  Мартин Цайл. Германия вече отбелязва ръст след кризата и вероятно ще обърне поглед навън. Ние искаме този поглед да бъде към България и затова посещението ни в Бавария бе точно навреме, подчерта  министър Трайков. Бавария е една от водещите в икономическо отношение провинции на Германия и опитът й може да ни бъде много полезен.
На среща с мениджмънта на автоконцерна BMW министър Трайков  подчерта интереса на страната ни да развива енергийната ефективност и екотехнологиите и особено електромобилите и зареждащата инфраструктура за тях. „България не е производител на автомобили, но е добър производител на компоненти за тях”, подчерта Трайков. От BMW потвърдиха добрата си оценка за работата на български доставчик на компоненти и заявиха намерения да разширяват партньорството си с други български компании.
Партньорство в сферата на офсета и предофсета беше обект на разговор в Европейския аерокосмически и отбранителен концерн (ЕADS) – най-голямата европейска корпорация за космическа промишленост. Срещата бе продължение на експертни разговори в МИЕТ, когато са били представени 60 български фирми, в които ЕADS биха могли да инвестират в рамките на офсетно споразумение.
По време на срещата си с министър Цайл Трайков определи като перспективно сътрудничеството в областта на научните изследвания, технологиите, иновациите и проектите между малки и средни предприятия. С представителите на мюнхенската Занаятчийска камара бяха обсъдени и съвместни участия на български фирми в специализирани изложения, включително Международното занаятчийско изложение IHM в Мюнхен. 

    

Още новини