Начало Новини Актуално Близо 500 фирми от старозагорско дължат над 5 млн. лева данък печалба

Близо 500 фирми от старозагорско дължат над 5 млн. лева данък печалба

Актуално
Дългове

Публичните изпълнители от Офиса на НАП в Стара Загора са предприели действия срещу 490 фирми от региона “пропуснали” да платят данък печалба за над 5 милиона лева. Наложени са 106 запора на банкови сметки, запорирано е движимо и недвижимо имущество на длъжниците. В резултат на предприетите мерки само за месец в бюджета са постъпили на 880 000 лева от неплатен в срок корпоративен данък, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора.

Публичните изпълнители са потърсили първо контакт по телефона с управителите на неизрядните дружества, след което са изпратени над 500 покани за доброволно изпълнение. Активно се изпращат известия на посочените електронни пощи на лицата, а длъжниците с по-малки задължения са уведомявани от информационния център на НАП.

Съветът ни и този път към неизрядните търговци е при получаване на обаждане от НАП или покана за доброволно изпълнение да потърсят контакт с публичния изпълнител на място в Офиса на НАП и да уточнят законовите варианти за изплащане на натрупаните задължения.

Още новини