Начало Новини Актуално Близо 38 млн. лева внесоха старозагорски фирми в централния бюджет

Близо 38 млн. лева внесоха старозагорски фирми в централния бюджет

Актуално
Приходи

Постъпленията от Офиса на Националната агенция за приходите (НАП) в Стара Загора в Централния бюджет от данъци и осигуровки през първото тримесечие на 2011 г. са 37,5 милиона лева. Сумата не включва платените данъци и осигуровки от 216 фирми от региона, които са големи и средни данъкоплатци и осигурители.
За периода се отчита увеличение на декларираните и платени задължения от данъка върху доходите на физическите лица и корпоративния данък.

Плавно вървят нагоре и постъпленията по осигурителните фондове сравнени със същия период на 2010 г., съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора.

Платените корпоративни данъци са за над 7.9 милиона лева, но все още има фирми, които дължат суми към бюджета. Освен законовата лихва върху неплатените в срок суми, ще бъдат изпратени покани за доброволно изпълнение на задълженията към некоректните фирми.

През първите три месеца на 2011 г., от данъка върху доходите на физически лица, в Централният бюджет са постъпили 10.5 милиона лева. Приходите са с милион в повече сравнени с цифрите за 2010 г.

От осигурителните фондове в хазната са влезли 23.5 милиона лева. Приходите от Държавно обществено осигуряване са 13.8 милиона лева., а платените здравни вноски за периода са над 7.1 милиона лева. По сметката на фонда за Допълнително задължително пенсионно осигуряване са постъпили 2.6 милиона лева.

Очакванията ни са, че и през тази година бизнесът в региона ще запази тенденцията си към плавно излизане от кризата. Основната ни задача и сега е да запазим фиска от опити за данъчни и осигурителни измами и да изпълним заложените цифри в централния бюджет.

Още новини