Начало Новини Актуално Благотворителна вечер събра 7000 за децата

Благотворителна вечер събра 7000 за децата

Актуално

Благотворителната вечер под наслов За децата на Стара Загора събра 7 хиляди лева. Със сумата ще се финансират проекти, свързани с осигуряване на извънучилищни дейности за децата от старозагорските училища в областта на науката, спорта и изкуството. Разпределянето им ще стане чрез конкурс, а проектите ще бъдат оценявани от представители на 11-те неправителствени организации, инициатори на благотворителната вечер.

Организаторите, в партньорство с Община Стара Загора, предложиха на гостите разнообразни начини да покажат своята съпричастност към каузата - коледен базар, томбола, касички за дарения и търг, на който се разиграха различни предмети и атрактивни кулинарни произведения като кумско пиле, печено прасенце, пълнена коледна пуйка, предоставени от някои от най-добрите ресторанти в града. Сред предметите, обявени за наддаване, бяха фланелка и футболна топка с автографи от футболистите от Берое, както и шапката на Зоро. Известната спортистка и бизнес-дама Красимира Чахова откупи беройската тениска, за да я подари на Регионалния исторически музей.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха учениците от Професионална гимназия по облекло и хранене Райна Княгиня, които бяха приготвили ястия, представящи всяка една от 27-те страни членки на ЕС. Инициативата за тази Коледна трапеза на обединена Европа е на Европейски информационен център Европа Директно.

Развлекателната програма включваше изпълнения на Детска музикална формация Маргаритки, Клуб по художествена гимнастика Елит, Клуб по спортни танци Голд степ, Спортен клуб Импала. Водеща беше Баба Коледа, която донесе празнично настроение от Северния полюс. В нея се превъплати актрисата Елена Азалова. Партньори в организирането на благотворителната вечер бяха Европа Директно, Зонта клуб, Интеракт клуб, Младежки общински съвет, Лайънс клуб Стара Загора - Августа, Лайънс клуб Стара Загора - Тракия, Ротари клуб, Ротаракт клуб, Обществен дарителски фонд и Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини