Начало Новини Актуално Благотворителна коледна трапеза подготвят в Стара Загора осем организации

Благотворителна коледна трапеза подготвят в Стара Загора осем организации

Актуално

Красимира Чахова

В средата на декември осем старозагорски неправителствени организации ще се обединят за пореден път с благотворителна цел. Общественият дарителски фонд, двата Лайънс клуба в града, Европа директно, Ротари клуб, Интеракт, Инер Уил клуб, Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Зонта интернешънъл, подпомогнати и от Община Стара Загора, ще организират традиционната вече благотворителна коледна вечеря на Обединена Европа.

Ученици от професионалната гимназия по облекло и хранене Райна княгиня ще изготвят вкусните мезета за благотворителния коктейл. Готвачите на няколко елитни старозагорски ресторанта ще измайсторят деликатесни ястия, които ще бъдат разиграни на търг по време на благотворителната вечер. Събраните от куверти и от търга средства ще бъдат използвани за подпомагане на деца. Още не сме решили конкретно къде ще отидат те, може би за спорт или някъде другаде, обясни Даниела Димитрова, изпълнителен директор на Обществен дарителски фонд, пише вестник Национална бизнес поща.

Тя и нейните колеги от фонда отчитат една успешна и напрегната година, изпълнена с различни благотворителни дейности. Реализирани са 28 проекти към други неправителствени организации за 150 000 лв. Извън тях фондът директно е финансирал и други дейности. Почти през цялата година се подпомагат социалните кухни, финансова помощ е отишла и за клуба по художествена гимнастика Елит. Голямата зала на ГПЧЕ Ромен Ролан, Мултимедийният кабинет на Второ основно училище П. Р. Славейков също добиха съвсем нов облик благодарение на съдействието на Обществения дарителски фонд. Една от много успешните дарителски акции, проведени в Стара Загора - тази за обогатяване на книжния фонд на библиотека Родина, също премина с активното съдействие на фонда.

Около 125 души обединява Съветът на директорите на Обществения дарителски фонд. Негов председател е известната бизнес дама, общественичка и спортистка Красимира Чахова. През 2008 г. тя бе избрана в национален мащаб за дарител на годината, а през 2009 г. откликна на поканата на фонда и оглави Съвета на дарителите. Радвам се, че в Стара Загора има един постоянен кръг от социално ангажирани хора, които откликват винаги на благотворителни мероприятия. Аз също винаги съм се включвала като гражданин в призивите да се помогне на хора в неравностойно социално положение или на деца, но не обичам това да се афишира. Виждам, че много хора са склонни да направят същото и вярват на Обществения дарителски фонд, защото при организираните от нас благотворителни инициативи те знаят къде отиват парите им, заяви г- жа Чахова.

Още новини