Начало Новини Актуално Благотворителен бал на Ротари клуб - Стара Загора събра 10 хил. лева (видео)

Благотворителен бал на Ротари клуб - Стара Загора събра 10 хил. лева (видео)

Актуално
Ротари клуб стара загора

На 9 декември в Мериан палас Ротари клуб - Стара Загора даде благотворителен бал, на който се събраха над 100 души от елита на Стара Загора. Основната цел на събитието беше набиране на средства за изработване и поставяне на пластика на площада пред Община Стара Загора.

Пластиката е част от проектите, свързани с девиза на Ротари клуб - Стара Загора за тази година: Дай своя принос за историческото наследство на Стара Загора, и е символ на възкръсването на града от пепелищата след август 1877 г., обясни президентът на клуба проф. Цанко Яблански. Балът бе под патронажа на Н.Пр. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в България, и със съдействието на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Гост на старозагорци бе дистрикт-гуверньорът на дистрикт 2482 - България Анелия Дошева. За международните проекти на Ротари, свързани основно с борбата с полиомиелита, говори дистрикт-гуверньорът номини д-р Валентин Стоянов.

Програмата на бала включваше изпълнения на ученици от Националното училище за сценични и музикални изкуства Христина Морфова, чиято възпитаничка Христина Йоргова получи за миналата година стипендията на Ротари за даровити деца. Тази година ще я получи математик, подсказа церемониал-майсторът на Ротари Жоро Добрев. Името на талантливото дете ще бъде обявено на официалната церемония при връчване на наградата след броени дни.

Тенорите от операта на Стара Загора, познати като Трио БМВ Гранди тенори, заредиха с много настроение гостите на бала. По време на своите изпълнения те поканиха на валс и гости от публиката, в който се включиха ротарианците проф. Цанко Яблански, съпругата му Лили, Татяна Станчева, Младен Стоянов и други.

Балът продължи с великолепно модно ревю на агенция Авин моделс и с фантастичните класически и латинотанци на школата на Атанаска Дунчева. В съседната зала се проведе презентация и дегустация на избраните вина на винарна Кастра Рубра, организарана специално за Ротари и гостите им от местните клубове на Зонта, Лайънс и Клуб на работодателя. Фирма КЕН бе осигурила подходящите към вината месни изкушения.

Най-очакваната част беше търгът, за който част от ротарианците бяха предоставили експонати, а други бяха закупени при последната им екскурзия до Йерусалим. Търгът донесе допълнително 9300 лева в полза на проекта за пластика и, разбира се, за коледна благотворителност спрямо децата, лишени от родителска грижа. За благотворителност отива и част от сумата, получена от закупените за вечерта куверти. Средства за проекта се набират и сред ротарианците и конкурсът вече е обявен. До края на януари 2012 г. трябва да бъдат представени художествените проекти на участниците в него, обясни президентът на Ротари клуб – Стара Загора проф. Цанко Яблански.

Активно участие в търга, воден от Мария Бойчева, взеха Румен Кузманов, съсобственик на КЕН АД, сем. Ирина и Митко Диневи, Енчо Баръмов (собственик на Гайтек олива), който стана притежател на две чудесни картини и много други ротарианци и гости на тържеството. Една от най-скъпите откупки - комплект с бутилки отлежало ирландско уиски, предоставено за благотворителната инициатива от проф. Яблански, направи ротарианецът Ангел Ангелов.

В голямото семейство на Ротари България има 85 клуба с над 2500 члена, каза дистрикт-гуверньорът Анелия Дошева. Българските ротарианци до 1 юли 2012 г. ще продължат да работят с приятелите си от цял свят под световния девиз на организацията Познай себе си - прегърни света. Според г-жа Дошева, старозагорският клуб е един от тези, които определят посоката на развитие на Ротари и работят истински за бъдещето. За миналото не можем да направим много, но е важно да направим всичко за бъдещето, обърна се към всички в залата Анелия Дошева.

Дарители на благотворителната вечер на Ротари клуб - Стара Загора

РУМЕН КУЗМАНОВ

1050 лева

ЕНЧО БАРЪМОВ

700 лева

АНГЕЛ АНГЕЛОВ

700 лева

НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ

600 лева

ИСМЕТ ЧАВУШОГЛУ

600 лева

ЕЛЕНА МУРИ

550 лева

МИРОСЛАВ ПЕТКОВ

510 лева

МАРИЯ ЖЕКОВА

500 лева

СВЕТОСЛАВА АВДЖИЕВА

500 лева

ДАНИЕЛА СТАНКУЛОВА

500 лева

РАНГЕЛ ТАНЧЕВ

400 лева

МАРТИН БОЙЧЕВ

350 лева

ИРИНА ДИНЕВА

300 лева

НИКОЛА НЕШЕВ

300 лева

НИКОЛАЙ АПОСТОЛОВ

250 лева

ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ

220 лева

ЖОРО ДОБРЕВ

220 лева

АНТОН ГАНЕВ

200 лева

КОЛЬО КОЛЕВ

200 лева

МИТКО ДИНЕВ

200 лева

НЕШО НЕШЕВ

200 лева

АНТОНИЯ КОЕВА

120 лева

КИРИЛ МИХАЙЛОВ

100 лева

МАНОЛ ДЕНЕВ

100 лева


Фирми и хора, помогна
ли за провеждането на благотворителния бал на Ротари клуб - Стара Загора:

 • Г-н Румен Кузманов и КЕН АД
 • Г-н Христо Василев и винарни Кастра рубра и Телиш
 • DJ Николай Колев, Lions club
 • Г-ца Стела Александрова
 • Г-ца Жени и модна агенция Авин Моделс
 • Трио BMW Гранди тенори
 • Фирма РИО 07
 • Магазин Фиеста
 • Г-н Емил Георгиев и Първа инвестиционна банка
 • Г-жа Мария Бойчева - Инер уил клуб и ДЗИ
 • Хотел Мериан палас
 • Ученици от НУМСИ Христина Морфова
 • Г-жа Атанаска Дунева и състезатели от Голден степ
 • Г-н Красимир Къшев, г-жа Алида Бонева и танцьори от Държавна опера Стара Загора
 • Илко Груев и Търговско-промишлена палата – Стара Загора
 • Кольо Печев, фотограф
 • Ходожниците: Злати Златев, Райчо Радев, Росица Попчева, Елена Мури
Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора Ротари стара загора

Още новини