Начало Новини Актуално Бизнесменът Пламен Русев стана депутат

Бизнесменът Пламен Русев стана депутат

Актуално

Вчера старозагорецът Пламен Русев положи клетва за депутат от ПП ГЕРБ в 27-ми Старозагорски избирателен район. Той влезе в парламента на мястото на Живко Тодоров, който е избран за кмет на Стара Загора.
Пламен Русев е роден в Стара Загора на 11 септември 1964 г.

Завършил е Изчислителна техника в Техническия университет в София и Счетоводство и контрол в УНСС. Има специализации по индустриален мениджмънт в Австрия и управление на големи промишлени предприятия в Япония.
В момента е докторант в Югозападния университет с дисертация на тема Публични проекти. Собственик е на два хотелски комплекса в Стара Загора - Уникато и Форум, и на един в Банско, отново с името Уникато.
Управлението на бизнеса си той прехвърля на майка си.
Владее английски и руски език. Женен е, със син на 20 г. и дъщеря на 12 г.
Още в първия ден, в качеството си на народен представител, започна работа в Икономическата комисия с председател Мартин Димитров.
Сред приоритетите си като народен представител г-н Русев поставя подобряване на националния имидж и повишаване на международната известност на Стара Загора като национален и световен туристически център с 8000-годишна история. Той е уверен, че новото кметско ръководство ще подкрепи идеята му Стара Загора - център на вселената, чиято реализация ще предизвика любопитството и гостуването на много хора в града на липите.

Още новини