Начало Новини Актуално Бизнесменът Николай Далаков стана доктор хонорис кауза на Тракийския университет в Стара Загора

Бизнесменът Николай Далаков стана доктор хонорис кауза на Тракийския университет в Стара Загора

Актуално

Николай Далаков, генерален директор на Белведере - Кепитъл мениджмънт - София, част от френската холдингова група Белведере SA, получи почетното звание доктор хонорис кауза на Тракийския университет. То му бе присъдено за принос за развитието на Аграрния факултет, за утвърждаване престижа и авторитета на Тракийския университет по случай 15-ата годишнина от създаването на университета.

Бизнесменът е завършил висшето си образование и придобил бакалавърска степен по бизнес администрация в университет в Будапеща, има следдипломна квалификация в Париж, магистърски степени по маркетинг и мениджмънт във високоалкохолния и винен сектор във Франция, както и МИО в София.
Николай Далаков е член на настоятелството на ТрУ и участва активно в неговата работа, оказва помощ на Аграрния факултет и на Тракийския университет, подчерта по време на церемонията ректорът на университета проф. Иван Станков. Жест от негова страна бе предоставянето на материална база на Белведере за провеждане на практически занятия и летни стажове, съвместни научни експерименти, оборудване на научни лаборатории, финансово подпомагане на процедури по тяхната акредитация.

Много съм развълнуван, сподели новият доктор хонорис кауза. Като завършвах обучение във франция преди десетина години, съвсем като на шега един ден при посещение в музея на занаятите в Париж обявих пред група приятели Стара Загора за център на вселената. Една от причините това да е така за мен, е може би най-значимата придобивка на града след демократичните промени - Тракийския университет. Затова благодаря на проф. Яблански, проф. Божков, проф. Станков, проф. Танчев, на академичните ръководства, които са успели и успяват да обучават професионалисти, които носят слава на града и продължават да държат жив, истински и млад университета.

Като гражданин на Стара Загора поемам ангажимент и в бъдеще да оказвам помощ, да бъдем мост на студентите към реалния живот и професионалната им реализация, каза още Николай Далаков. Заедно с него д-р хонорис кауза на Тракийския университет стана и проф. Хинрих Жерболе от Германия, д-р по ветеринарна медицина, заемал отговорни длъжности в комисията на ЕС в Брюксел. Проф. Жерболе има съществен принос в процеса на европейската акредитация на Ветеринарно-медицинския факултет.

Още новини