Начало Новини Актуално Бизнесмен дарява 25-метров фонтан

Бизнесмен дарява 25-метров фонтан

Актуално

34-годишният старозагорски строителен предприемач Николай Босолов ще подари на съгражданите си 25-метров фонтан - височината му е колкото на 8-етажен блок. Сега атрактивното съоръжение, чиято висока водна струя се оцветява от светлинни лъчи, е в неговия парк-комплекс "Туите" край с. Пряпорец, но всички старозагорци трябва да решат до Коледа къде ще стои най-добре, очаква Босолов.

Той е платил около 5 хил. лева за фонтана, като идеята му е да придаде по-красив облик на родния си град.
„Ще трябва да се монтира близо до водоем, да се предвиди и фактът, че двигателят харчи по 8 киловата на час еленергия, за да изпомпва водата, която пръска като ситни капчици мъгла доста встрани“, каза дарителят.
Предприемачът разкри виждането си, че и най-красивата сграда без озеленяване, дървета или вода остава само бетон и стъкло.
„Моята гордост са 11-те хил. квадрата разгъната площ инфраструктура - водопроводи, озеленяване, които ме радват повече от построените жилищни сгради“, изтъкна Босолов. Той не скри амбициите си да се реализира в местната власт. Засега няма покана от политическа сила, не членува в нито една партия, но би обмислил сериозно всяко предложение.

Информация: вестник Новината

Още новини