Начало Новини Актуално Бизнесът на Република Корея търси врата към България чрез региона на Стара Загора

Бизнесът на Република Корея търси врата към България чрез региона на Стара Загора

Актуално

Представители на Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите към Търговската секция на посолството на Република Корея в България (KOTRA) посетиха Търговско-промишлена палата - Стара Загора и проведоха среща с ръководството й. Сун Хиок Джънг, експерт по насърчаване на търговията и Рой Ха, маркетинг асистент, заявиха интерес от името на корейски фирми за засилване на търговските отношения с България и конкретно с региона на Стара Загора.

Гостите представиха информация за възможностите на производствени и търговски предприятия от Корея и поискаха съдействие при осъществяване на контакти с фирми от региона на Стара Загора. България може да се възползва от произвежданото в Корея медицинско оборудване и от изгодните ценови условия за внос на автомобили и на резервни части за тях, уточниха представителите на азиатската държава. Общи са интересите и в областта на използването на възобновяемите енергийни източници и на дейности в "зелената" индустрия. Двамата представители на корейската агенция получиха информация за възможностите на Палатата и за проектите, свързани с енергийната ефективност и ВЕИ, по които организацията работи през последните години. В следващите месеци ще бъдат обсъдени възможностите по съвместна работа по конкретни проекти в областта на екологията и енергетиката. Предстои специалисти от Стара Загора да посетят през 2010 година Република Корея. Корейска делегация също ще посети Стара Загора, за да се осъществят преки срещи между предприемачите.
Сун Хиок Джънг и Рой Ха получиха информация и за възможностите за туризъм в региона на Стара Загора. Търговско-промишлена палата - Стара Загора поема ангажимент да съдейства и при осъществяване на бъдещи бизнес инициативи и ще помага при заявени конкретни търговски интереси и в други сектори на икономиката.

 

Корея

Корея

Още новини