Начало Новини Актуално Бизнес среща в БТПП в рамките на официалното посещение на Ливанския премиер в България

Бизнес среща в БТПП в рамките на официалното посещение на Ливанския премиер в България

Актуално

Акцентите в  търговско-икономическите отношения между България и Ливан, бяха в центъра на проведена в Българската търговско-промишлена палата бизнессреща на Президента на Камарата по търговия, промишленост и земеделие г-н Мохамед Кушар на Ливан и делегацията придружаваща министър-председателя Саад Харири с представители на българския бизнес.

Ливан заема едно от първите места в стокообмена ни с арабските държави и е традиционен партньор – отбеляза председателят на БТПП Цветан Симеонов при откриването на срещата между двете делегации. Обсъдени бяха възможностите чрез инвестиции в българската икономика, да се получи възможност за достъп до пазарите на ЕС и да бъде преодоляно подценяването на потенциала на местния пазар, който разполага с възможности и за реекспорт в региона.
Разгледан беше потенциалът за интензифициране на търговията и за развитие на инвестиции в промишлеността, участието в пазара на недвижими имоти, в туризма, в банковото и застрахователно дело, хранително-вкусова промишленост, преработвателна и лека промишленост. От ливанска страна се проявява интерес и към инвестиране в сферата на услугите и в участие в големите търговски вериги.
Г-н Симеонов представи лично на Ливанския Президент на Камарата по търговия, промишленост и земеделие г-н Мохамед Кушар, изградените и действащи в палатата възможности за бързо регистриране на ливански фирми и за пълното им обслужване.
Договорена беше размяна на бизнес делегации, информираха от пресслужбата на Българската търговско-промишлена палата.

Ливанската делегация придружаваше премиера Саад Харири, който бе на официално посещение в България по покана на министър-председателя Бойко Борисов и с когото Председателя та БТПП Цветан Симеонов имаше разговор по време на официалната вечеря на 28 март 2010 в хотел „Шератон”.

БТПП

БТПП

БТПП

Още новини