Начало Новини Актуално Бизнес среща Аржентина - България за насърчаване на селскостопански технологии и търговско сътрудничество

Бизнес среща Аржентина - България за насърчаване на селскостопански технологии и търговско сътрудничество

Актуално

Бизнес среща Аржентина - БългарияПо инициатива на Посолството на Република Аржентина в София, на 14.05.2019 г. (вторник) от 15:00 до 17:00 ч., в конферентната зала на Търговско-промишлена палата - Стара Загора ще се проведе Бизнес среща Аржентина - България за насърчаване на селскостопански технологии и търговско сътрудничество. В срещата ще участва Н.Пр. извънредния и пълномощен посланик на Република Аржентина г-н Алберто А. М. Труеба, заедно с представители на Посолството и аржентински компании, производители на селскостопанска техника, изложители на Бата Агро 2019.

Целта на срещата е запознаване на бизнеса от региона с икономическото състояние на Република Аржентина, с акцент върху възможностите за двустранно бизнес сътрудничество с Република България.

България се позиционира на 4-то място по стокообмен с Аржентина сред страните от Централна и Източна Европа, а в рамките на останалите държави-членки на Европейския съюз България е на 13-то място. Експортът за Аржентина възлиза на 39,6 милиона щ. долара, а вносът на аржентински стоки в България на 116,6 милиона щ. долара (данните са за 2017 г.).

Съществува голям потенциал за задълбочаване на бизнес партньорството в областта на селското стопанство, индустриалните технологии, минно-добивната индустрия, хранително-вкусовата промишленост и др.

Каним фирми, заинтересовани от развитие на бизнес сътрудничество с Аржентина във всички икономически области.

Участието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация на този линк. Краен срок за регистрация - 13.05.2019 г.

Още новини