Начало Новини Актуално Бизнес форум в рамките на Инициативата „Три морета“, с участие на президента на България Румен Радев, в Любляна

Бизнес форум в рамките на Инициативата „Три морета“, с участие на президента на България Румен Радев, в Любляна

Актуално

ЛюблянаБългарската търговско-промишлена палата подготвя участието на български представители на бизнеса във второто издание на бизнес форум в рамките на Инициативата „Три морета“, което ще се проведе в Любляна в периода 5 - 6 юни 2019 г. Събитието съпътства срещата на върха на държавните глави на страните от Инициативата „Трите морета“, в която ще вземе участие президентът на Република България Румен Радев.

В инициативата са включени 12 страни – Австрия, България, Хърватска, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения, които са разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море.

Бизнес форумът, организиран от Търговско-промишлената палата на Словения ще се проведе на 5 и 6 юни 2019 г. в гр. Любляна, Словения, съгласно предварителната програма.

Бизнес форумът ще бъде посетен от над 500 участници от частния сектор и правителствата на държавите от Инициативата „Три морета“. Очаква се още високопоставени представители на институции от ЕС, САЩ и Германия и представители на бизнеса от региона да вземат участие в мероприятието.

Събитието в Любляна ще се съсредоточи върху четири ключови области: енергетика, инфраструктура, дигитализация и иновации, и ще включва темите за трансатлантическите отношения, сигурността и водата.

Пътуването може да се осъществи по няколко начина:

  • Пътуване с правителствения самолет, отиване на 5 юни сутринта и връщане в рамките на същия ден вечерта. Очаквани разходи: вътрешен транспорт и др. непредвидени.
  • Пътуване в едната посока с правителствения самолет и индивидуално връщане с редовни полети на 6 юни. Очаквани разходи: вътрешен транспорт, полет с редовни авиолинии /360 евро Любляна - София/, хотелско настаняване /около 150 евро/.
  • Самостоятелно пътуване.

Точният размер на разходите ще бъде уточнен след формиране на българската делегация.

Все още има възможност представители на българския бизнес да се включат в събитието. Участието изисква регистрация тук: https://event.meetpoint.si/three-seas-2019/Registration%20Business%20Forum

Моля потвърдете своето участие в делегацията възможно най-скоро на e-mail: m.markova@bcci.bg или тел.: 02 8117 494. Българската търговско-промишлена палата ще окаже съдействие за настаняване на участниците във форума в Любляна, резервиране на самолетни билети, трансфери, застраховка. При въпроси можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации тел: 02 8117 494, 02 8117 489, e-mail: m.markova@bcci.bg.

 

Още новини