Начало Новини От Палатата Бизнес форум при срещата на върха на Инициативата Три морета

Бизнес форум при срещата на върха на Инициативата Три морета

От Палатата

Българската търговско-промишлена палата информира, че във връзка с домакинството на България на предстоящата Среща на върха на Инициативата Три морета се подготвя бизнес форум, в който ще участват представители на бизнеса, търговско-промишлени палати, институции, медии и държавните глави от страните на инициативата: Австрия, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Събитието ще се проведе на 8 - 9 юли 2021 г. в НДК, София.

Страните участнички в инициативата Три морета (3seas.eu) - дванадесет държави членки на Европейския съюз от региона между Балтийско, Черно и Адриатическо морe - споделят редица общи цели: икономически растеж, сигурност и изграждане на по-силна и сплотена Европа. За да бъдат реализирани тези цели, инициативата насърчава сътрудничество в развитието на инфраструктурата в секторите на енергетиката, транспорта и дигитализацията.

Към Инициативата Три морета има създаден инвестиционен фонд, който има за основна цел инвестиции в транспорт, енергетика и цифрова инфраструктура по оста север-юг и компенсиране на разликите в развитието на отделните региони на Европейския съюз. Той може да прави капиталови инвестиции в диапазона от 50 до 250 милиона евро на проект. Приложена е допълнителна информация. Един от специализираните панели на форума ще бъде посветен на инвестиционния фонд на Инициативата Три морета.

На форума се очаква да присъстват компании, работещи в следните сектори: транспорт/инфраструктура, енергетика, дигитализация, както и фирми с доказани иновативни проекти в региона.

Предвид ограниченията, наложени от пандемията COVID-19, както и големия интерес към това мащабно международно събитие, то ще се проведе в хибриден формат - присъствено и виртуално. Присъственото участие ще бъде сравнително ограничено. Интернет платформата, на която ще се осъществи форума, позволява неограничен брой участници да могат да се включат в онлайн участие във всички отворени панели (Енергетика, Транспорт, Дигитализация, Иновации, Инвестиционен фонд на Инициативата), както и да се организират и провеждат срещи с избрани партньори. Приложена ще намерите предварителна програма на събитието.

В продължение на горното отправяме покана към Вас да заявите предварителен интерес за участие във форума на 8 - 9 юли 2021 г. За целта, моля, попълнете формата https://forms.gle/L7EDcZtR7C6KZjPx6, като посочите основна дейност, желание за срещи с компании от страните на инициативата, начин на участие /присъствено или виртуално/, потенциален проект за Инвестиционния фонд на инициативата, контактна информация.

Регистрацията трябва да бъде направена до 10 юни 2021 г.

Допълнително ще предоставим информация за регистрационния процес, която очакваме от организатора на форума - ИАНМСП. За контакти: Българската търговско-промишлена палата, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

Документи за сваляне

Още новини