Начало Новини От Палатата Бизнес форум по линия на инициативата "Три морета", 7 септември 2023, Букурещ

Бизнес форум по линия на инициативата "Три морета", 7 септември 2023, Букурещ

От Палатата

По информация на Българска търговско-промишлена палата на 7 септември 2023 в Букурещ, Румъния ще се проведе бизнес форум по линия на Инициативата "Три морета".

Инициативата "Три морета" (3SI) е платформа за подобряване на свързаността между дванадесет държави-членки на ЕС, разположени между Балтийско, Адриатическо и Черно море.

В контекста на продължителните и многобройни предизвикателства, в следствие от войната, солидарността и стремежът на страните от инициативата "Три морета" показват желание за намиране на иновативни модели за справяне с геополитическата ситуация. На фона на възникващите многопластови кризи бизнесът в региона се превърна в един от стълбовете на европейската устойчивост.

На бизнес форума в Букурещ страните, партньорите и инвеститорите ще бъдат призовани да погледнат отвъд настоящия контекст, отвъд негативните ефекти от военния конфликт, пандемията, кризите на цените на енергията и прекъсвания на веригите за доставки и да предложат иновативни начини за възприемане и реагиране на икономическата реалност, възникваща в този геополитически контекст.

Целта на събитието е да бъдат представени големи проекти, със значимост за целия регион, както и да се развие дейността на Инвестиционния фонд на Инициативата "Три морета". По време на бизнес форума ще бъде поставен фокус на секторите: енергетика/декарбонизация - възобновяеми източници и ядрена енергетика, транспорт (железопътен и автомобилен) и дигитализация/киберсигурност и изкуствен интелект.

Желаещите фирми за участие в бизнес форума следва да се регистрират на следния линк: https://3seas.eu/participant- registration в срок до 24 август 2023 г.

При необходимост от съдействие може да се свързвате с дирекция "Международно сътрудничество и международни организации", БТПП на тел.: 02 8117 494, 02 8117 489 или e-mail: m.markova@bcci.bg.

 

Програма на събитието

Още новини