Начало Новини Актуално Бизнес делегация от Ирак ще посети България

Бизнес делегация от Ирак ще посети България

Актуално
Бизнес делегация от Ирак

Федерацията на иракските търговски палати иска да изпрати в България бизнес делегация през 2011 г. Темата е обсъдена на среща в Българска търговско-промишлена палата между Иван Стоименов, главен секретар на БТПП и Кадъм О. Джабир, търговски съветник към посолството на Ирак, съобщиха от пресцентъра на Палатата.

Г-н Джабир сподели, че страната му работи много успешно със своите съседи – Сирия, Иран и Турция и се надява на по-широко сътрудничество с български фирми и България по принцип, като най-близка страна от Европейския съюз. Той информира, че интересът на българските фирми към Ирак нараства – посолството в София издава визи на поне 15 представители на бизнеса от България всеки месец. Дори в момента на срещата български строителни фирми са на преговори в Багдат.

Г-н Стоименов получи от името на иракското посолство информация за предстоящо посещение на бизнесмени от Федерацията на иракските търговски палати през 2011 г. и потвърди готовността на БТПП да сътрудничи за осъществяване на полезна визита и организиране на съответните срещи с български партньори. Посещението се планира през месец септември 2011 г.

Още новини